PTS Machinery levert overal in de wereld machines en installaties

foto-kabelhaspel-pts-machinery-lores

“De offshore producten gaan via de haven van Vlissingen naar wereldwijde bestemmingen.”

PTS Machinery in Hulst maakt machines voor de scheepsbouw, de offshore, de chemie en de natte werktuigbouw. Directeur Henk van den Brande: “zodra ergens in de wereld een praktisch vraagstuk ontstaat, bedenken en ontwerpen wij samen met de klant een oplossing voor zijn vraagstuk. Wij produceren voor de grote internationale spelers in de offshore industrie. Negentig procent van onze projecten wordt momenteel voor buiten Europa ontworpen en geproduceerd.” PTS Machinery ontwikkelt onder meer bundelreinigers voor warmtewisselaars in de petrochemie, aandrijvingen voor bruggen en sluizen, of hefsystemen voor offshore werkeilanden. Henk van den Brande: “We hebben onlangs in samenwerking met Innovative Input en Scaldis Salvage een hijsbalk ontwikkeld voor een hijscapaciteit van 4000 ton die gebruikt is voor een wereldprimeur, namelijk het plaatsen van een compleet op de wal geproduceerd productieplatform. De kwaliteitseisen voor de door ons geproduceerde machines en systemen nemen nog steeds toe. Veel van onze producten worden onder keur van Lloyds, Bureau Veritas of ABS gebouwd. Om aan deze eisen te kunnen voldoen beschikken wij over een compleet geïntegreerd productie systeem.”

Grondstoffen vanuit alle delen van Europa naar Hulst
De grondstoffen van PTS Machinery zijn smeedstaal, gietstaal, stafstaal, buis en plaat van verschillende diktes en diameters.

“Door de nieuwe ontsluitingsweg en de nieuwe rotonde is er ruim baan voor onze bijzondere transporten vanuit Hulst.”

foto-transport-pts-machinery

“Zeker één keer per kwartaal hebben we een zwaar transport over de weg.”

Deze komen met wegtransport vanuit alle grote staalfabrieken uit Europa naar Hulst. Het bedrijf verwerkt naast deze ruwe grondstoffen ook hydraulische en elektronische componenten in haar producten. De gerealiseerde producten worden veelal in containers naar wereldwijde bestemmingen verscheept via Rotterdam of Antwerpen. De offshore producten gaan via de haven van Vlissingen naar wereldwijde bestemmingen. Daarnaast worden producten via Schiphol met luchtvracht naar onder meer de USA en Azië vervoerd voor leveringen binnen 24 uur.

Eén keer per kwartaal zwaar transport
Henk van den Brande: “Zeker één keer per kwartaal hebben we een zwaar transport over de weg. Het terrein van zwaar transportbedrijf Mammoet ligt op 8 kilometer afstand in een gebied waar het verkeer ook goed doorstroomt, dus we hebben in Hulst speciaal transport onder handbereik. Laatst moesten we met een platform van 6,8 meter voor de offshore door de Liefkenshoektunnel. Daar hadden we twintig centimeter speling tot de tunnelwand en we zijn daar ’s nachts stapvoets doorheen gereden. Door de nieuwe ontsluitingsweg en de nieuwe rotonde is er ruim baan voor onze bijzondere transporten vanuit Hulst. Binnen tien minuten rijden we op de snelweg E34 naar Antwerpen, Rotterdam of Vlissingen.”

Meer ruimte nodig
PTS Machinery heeft ruim dertig productiemensen in vaste dienst uit Hulst, Sint Jansteen, Axel en Sas van Gent. Daarnaast is er een team van zeven ingenieurs met verschillende nationaliteiten. Henk van den Brande: “We betrokken in 2008 deze locatie en dachten eigenlijk dat we hier langer vooruit zouden kunnen. Inmiddels is de markt verschoven en zitten we steeds meer in een innovatieve markt voor de bouw van offshore installaties. Hulst is voor ons een centrale en goed bereikbare vestigingsplaats in West-Europa van waaruit we de markt wereldwijd bedienen. Om aan de vraag uit de industrie te kunnen voldoen, willen we nu op onze huidige locatie gaan uitbreiden. Dit levert 15 tot 30 man aan extra werkgelegenheid op voor praktisch geschoold en technisch personeel uit de directe omgeving.”

 

“Door de nieuwe ontsluitingsweg en de nieuwe rotonde is er ruim baan voor onze bijzondere transporten vanuit Hulst.”

“De offshore producten gaan via de haven van Vlissingen naar wereldwijde bestemmingen.”

Spread the word. Share this post!