Jan Snel Zuid BV levert vanuit Hulst tijdelijke kantoor- en bedrijfsruimten

In 2008 vestigde Jan Snel Zuid BV zich in de gemeente Hulst in een distributiecentrum van 6.400 m2 en een kantoorruimte van 900 m2 BVO op 7 hectare eigen grond. Het bedrijf levert tijdelijke kantoor- en bedrijfsruimten aan bouwbedrijven, de industrie, de (petro)chemie en ook aan andere organisaties zoals de overheid en scholengemeenschappen. Directeur Tim van Beest: “Vanuit losse standaard units stellen we een kantoor- of bedrijfsruimte samen van de gewenste grootte, indien nodig compleet ingericht met meubilair. Onze kantoren en bedrijfsruimten worden met vrachtwagens in losse delen over de weg vervoerd. Soms plaatsen we ergens een enkele unit, maar het kan ook gaan om grote gebouwen, die we op de gebruikslocatie samenstellen tot soms wel honderdzestig aan elkaar gekoppelde eenheden.”

Hergebruik van losse units
De tijdelijke gebouwen worden tussen de vier weken en de vijf jaar gebruikt. Tim van Beest: “Na gebruik of het verstrijken van de huurtermijn, koppelen we de units weer los en dan halen we ze op met vrachtwagens voor hergebruik elders. Eerst worden de units tijdelijk opgeslagen op ons buitenterrein totdat ze opnieuw nodig zijn. Dan worden ze in ons distributiecentrum gestript, schoongemaakt, geschilderd en voorzien van nieuwe elektriciteit, een nieuw dak en nieuw sanitair. Hiervoor hebben we eigen schoonmakers, schilders, elektriciens, dakdekkers en loodgieters in dienst. Wij passen direct nieuwe ontwikkelingen toe op het gebied van ventilatie, brandwerendheid en isolatie. Zo staat binnen de afgestemde deadline een volledig vernieuwd gebouw bij een andere klant op locatie, dat voldoet aan de laatste normen voor Energieprestaties en Binnenklimaat (EPB).”

Planning altijd vol
In totaal zijn bij Jan Snel Zuid BV ongeveer 100 medewerkers in dienst en voor het merendeel komen de mensen uit de directe omgeving. Gemiddeld worden zestig units per week geleverd. Tim van Beest: “De planning zit altijd bomvol voor de komende vier tot vijf weken en dan trekken we er nog van alles tussendoor. De lijnen zijn kort en we leveren snel. Er zit nu een project aan te komen bij een raffinaderij in Antwerpen: dat gaat om honderdvijftig tot honderdtachtig units. Twee jaar geleden kregen we een groot contract met het Gemeenschapsonderwijs (GO) van de Vlaamse gemeenschap, waar bijna 190.000 leerlingen onderwijs krijgen. Daar zijn inmiddels driehonderd van onze units in gebruik. Het komt ook voor dat we ergens op stel en sprong een tijdelijk gebouw neer moeten zetten. Daar spelen we flexibel op in: we maken snel afspraken en we regelen het snel en goed.”

Vestiging op centrale locatie in werkgebied
Jan Snel Zuid BV werkt in Nederland ten zuiden van de lijn Rotterdam – Nijmegen en verder in België en Luxemburg. Het bedrijf werkt voornamelijk in Rotterdam, Vlissingen, Gent, Antwerpen. Tim van Beest: “In ons werkgebied zijn we op een representatieve, centrale en goed bereikbare locatie gevestigd. De gemeente Hulst heeft vorig jaar de infrastructuur aangepast: inmiddels zijn er vanaf het Bedrijventerrein Hogeweg twee ontsluitingen op de Rondweg N290 met rotondes. Hierdoor zijn we nog beter bereikbaar geworden voor onze klanten, leveranciers en medewerkers en we zitten hier op tien minuten rijden van de snelweg E34.” Jan Snel Zuid BV is onderdeel van Jan Snel Group BV. Het concern levert onder meer ook tijdelijke operatiekamers, lichtgewicht offshore units en hotelaccommodaties.

Spread the word. Share this post!