Energetica Natura haalt al dertig jaar het beste uit de natuur

foto-distributiecentrum-energetica-natura-loresEnergetica Natura in Hulst is al dertig jaar één van de grootste leveranciers van voedingssupplementen voor de professionele markt. Directeur Danny Digneffe: “Het gaat bij ons om onverdunde en pure grondstoffen die uit de natuur voortkomen. Wij richten ons hiermee op artsen en therapeuten die onze voedingssupplementen voorschrijven aan hun patiënten en cliënten en leveren direct uit op bestelling in Nederland, België en Frankrijk. Belangrijk is het volgen van de ontwikkeling bij onze bestaande klanten, zodat we goed aansluiten op de behoefte vanuit de genezingspraktijk.”

Europese wetgeving voor vitaminen en mineralen
Danny Digneffe: “De Europese wetgeving bepaalt welke vitaminen en mineralen zijn toegestaan. Wij betrekken onze producten al jarenlang van dezelfde gerenommeerde fabrikanten uit de VS, Duitsland, Spanje en de UK, die produceren onder farmaceutische normen en regelgeving. Wekelijks komen tot vijfentwintig pallets binnen. De goederen vanuit de VS worden ingevlogen via Schiphol en het meeste komt binnen van onze hoofdleverancier in Houston. DHL in Houston bereidt voor ons het papierwerk voor. Als onze producten op Schiphol zijn ingeklaard, hebben we ze de dag daarna in ons centrale magazijn in Hulst waar vandaan we direct uitleveren. Dit transport gaat allemaal over de weg.”

Gecontroleerde groei vanuit Hulst
Danny Digneffe: “Inmiddels zijn bij Energetica Natura dertig medewerkers in dienst. Vorig jaar hebben we het magazijn uitgebreid van 300 m2 naar 1.000 m2 en volgend jaar gaan we het kantoor verder uitbreiden. Daarna kunnen we zeker tien jaar vooruit als we niet te hard groeien. Wij leveren dagelijks door heel Frankrijk via het Franse nationale postbedrijf La Poste. Elke dag leveren we voor 18.00 uur onze producten aan in het hoofdverdeelcentrum in Lille. Op veel plaatsen wordt dan de dag daarna bezorgd en anders binnen 48 uur. Als we dat vanuit Nederland met buitenlandpost zouden versturen, zou dat vier tot vijf maal zo duur zijn en langer onderweg. In België is dat ook zo. Belgische Post komt onze verzendingen voor België hier in Hulst elke dag zelf ophalen.”

Een goede vestigingslocatie
“De keuze voor Nederland is omdat de wet- en regelgeving voor biomedische producten liberaal en goed georganiseerd is en vanwege het fiscale klimaat voor buitenlandse bedrijven,” aldus Danny Digneffe. “Hulst is voor ons een prima vestigingslocatie: het verkeer stroomt hier goed door en er zijn rotondes aangelegd, waardoor je binnen tien minuten op de snelweg rijdt.”

Spread the word. Share this post!