‘Nabijheid Antwerpse haven is ons belangrijkste verkoopargument’

vrachtwagen Tieleman Transport BVDagelijks rijden ongeveer 100 vrachtwagens door Europa voor Tieleman Transport BV uit Hulst. Mede-eigenaar Rudie Tieleman: “72 hiervan zijn van ons zelf. Daarnaast doen we ook flexibel zaken met 20 tot 50 charters. Onze bedrijfsvoering is gericht op de lange termijn en het belangrijkste verkoopargument van ons bedrijf is de nabijheid van de Antwerpse haven. We hebben zojuist voor opslag en transport een groot meerjarig contract afgesloten met een Amerikaanse producent van brandvertragers. Dit bedrijf heeft Antwerpen als thuishaven voor de import in Europa. Hiervoor hebben we net een inpandige verbouwing achter de rug. We hebben ook in Hulst een loods gehuurd van 5.000 m2, waarnaar we een deel van onze andere activiteiten hebben verplaatst om ruimte te maken. Voor het Amerikaanse bedrijf kunnen in de komende jaren vijf tot tien personen meer aan de slag en gaat een vijftal extra vrachtwagens rijden.”

Nieuwe kansen voor de bedrijfsvoering
“Vanuit Nederland gezien zijn wij direct naast de Antwerpse haven gevestigd, aan de goede kant van de Liefkenshoektunnel,” aldus Rudie Tieleman. “Binnen vijf tot tien jaar wordt hier het Doeldok gerealiseerd en dat biedt nieuwe kansen waar we verder op in zullen spelen. Wij leggen volop contacten in Azië, Zuidoost Azië en Amerika en gaan daar ook zelf naar toe. Onder meer kunnen we vertellen over onze medewerkers uit Zeeuws-Vlaanderen die actief meedenken om de klant in huis en tevreden te houden. Dat maakt het ondernemen hier bijzonder plezierig. Wat onze opdrachtgevers ook aanspreekt is de flexibiliteit, de zekerheden die we kunnen bieden binnen de keten, de manier waarop we met elkaar omgaan, onze gunstige tarieven en de ligging tussen zes havens. Verder is hier een goede doorstroming van het verkeer: voor de logistiek in Noordwest Europa is Hulst goed gelegen.”

Voorspelbaarheid en traceerbaarheid in de keten
Tieleman Transport is een familiebedrijf waarin generaties elkaar opvolgen. Rudie Tieleman: “Met onze bedrijfsvoering en de relaties die we aangaan richten we ons steeds op de lange termijn en een gestage groei. Vorig jaar hadden we een omzetgroeivan Foto de heer R. Tieleman lores4% en daar voelen we ons voor nu goed bij. Onze dienstverlening is divers: wij pakken ook voedingsstoffen en veevoeding om en zorgen daarna voor de levering. Deze vracht wordt aan ons toevertrouwd en het is voor alle betrokkenen een vereiste dat de keten wordt afgezegend voor voedselveiligheid. Daarin is voorspelbaarheid en traceerbaarheid de norm, ook naar de douaneautoriteit waarvoor wij de benodigde documenten opstellen. Dat kan alleen met vaste, gereguleerde en gecertificeerde logistieke kanalen. Daarin speelt Tieleman Transport BV al meer dan dertig jaar een belangrijke rol voor meer dan twintig gekende verladers in binnen- en buitenland. De contracten die we afsluiten hebben looptijden tot vijf jaar, zodat we gericht kunnen investeren. Onze vrachtwagens en onze opslagfaciliteiten hebben de juiste certificering en onze chauffeurs en medewerkers beschikken over de juiste diploma’s.”

Vervoerders en verladers in Duitsland, België en Frankrijk belangrijke handelspartners
DCIM100MEDIAGroupage is ook een bedrijfsactiviteit van Tieleman Transport BV. Rudie Tieleman: “Wij zijn in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk een gekend stukgoed transporteur. Het gaat om leveringen tussen de 24 en 48 uur en hier is ad hoc regelwerk een groot deel van de business: dit is heel ongewis en het verschilt per dag. De afdeling die zich bezig houdt met stukgoed bestaat uit veertien mensen. Deze plannen de eigen auto’s en charters en ze houden contacten met collega transporteurs in België, Frankrijk of Duitsland voor retourvrachten. Iedere dag hebben we in totaal 100 auto’s rijden door België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. We zitten hier ook aan de goede kant van Frankrijk: het noorden met de regio rond Lille, Parijs en Le Havre is het dichtstbevolkte gebied van Frankrijk. Hulst ligt ook goed ten opzichte van België: we komen al vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw in Vlaanderen en we zijn fier op het grote aantal Belgische klanten waarvoor we het transport kunnen verzorgen.” Tieleman Transport BV heeft op dit moment 113 medewerkers in vaste dienst en 15 medewerkers zijn ingehuurd.

Spread the word. Share this post!