DeCock Banket bakt in Hulst de verse eierkoeken voor heel Nederland

Foto Rudie de CockVanaf 1964 bakt Banketbakkerij De Cock in Hulst de beste eierkoeken van Nederland. Directeur Rudie de Cock: “Wij werken als enige met verse scharreleieren, die we zelf breken. De grootste afnemers zijn supermarkten, bakkerijen en de tussenhandel. Wij bakken voor 99,99 procent voor private label en verkopen een heel klein deel onder ons eigen merk. Wij houden geen voorraad aan en werken alleen op bestelling. Door onze ambachtelijke werkwijze leveren we zeer vers aan onze klanten. Eierkoeken worden altijd gegeten in Nederland: in zomer en winter, door jong en door oud.

Logistieke processen tot in Europa
Wij kopen de grondstoffen veelal rechtstreeks in. De suiker komt uit België, de eieren uit Zeeland en de overige ingrediënten uit de andere delen van Nederland en Europa. Wij laten alles hier afleveren door de leveranciers en de aanvoer geschiedt via de weg. Wij leveren onze vers gebakken eierkoeken af met één eigen vrachtwagen. Deze rijdt dagelijks een route door Nederland naar distributiecentra van supermarkten, broodfabrieken en ook naar verdeelcentra voor benzinestations en naar de tussenhandel. Ook rijden voor de aflevering wekelijks trucks van Tieleman Transport door alle delen van Nederland.

Productie vanaf 1992 alleen gericht op eierkoeken
Foto staalbandovenVoorheen voerden we een breed assortiment met banket, maar er bleek veel vraag naar onze eierkoeken. Daarop hebben we de automatisering aangepast en eerst nog wel het overige deel van het assortiment aangehouden. Toen er een grote klant bijkwam, stonden we uiteindelijk de hele dag eierkoeken te bakken en dat breidde zich steeds verder uit. Op het laatst bakten we alleen nog op de eerste zaterdag in de maand van 6.00 uur ’s morgens tot 13.00 uur ’s middags speculaas. Daar zat veel werk omheen. Sinds ik in 1992 de bakkerij heb overgenomen van mijn vader maken we alleen nog eierkoeken.

Nieuw bedrijfspand in Hulst eind 2010 in gebruik genomen
Onze staalbandovens produceren tot 24.000 eierkoeken per uur. Zo’n oven moet bij ons zo’n dertig jaar meekunnen. Er werken hier 15 mensen en het meeste werk is inpakken. Verder hebben we een productiechef voor de inpakafdeling en één voor de bakkerijafdeling, een chauffeur, administratieve medewerker en schoonmakers. Onze machines zijn volledig computergestuurd en allemaal aan elkaar gekoppeld. Wij hebben eind 2010 ons nieuwe bedrijfspand betrokken in Hulst. Onze productieruimte voldoet volledig aan de eisen van de International Food Standard (IFS) en we zijn er trots op dat wij alle audits met glans doorstaan. De financiering kregen we direct rond met de Rabobank.”

Goede vestigingslocatie
Voor Rudie de Cock zijn afstanden in Nederland relatief: “Belangrijk voor een ondernemer is dat relaties en medewerkers je bedrijf makkelijk kunnen bereiken. Dat is zeker niet overal in Nederland, maar hier wel. We zijn goed bereikbaar over de weg en het verkeer heeft hier een goede doorstroming. Hulst in Zeeuws-Vlaanderen is voor ons een goede vestigingslocatie.”

Spread the word. Share this post!