Windmill Metal Company realiseert uitbreiding

Windmill Metal Company is gevestigd op Bedrijventerrein Borchwerf II en levert gerecycled non-ferro metaal zoals aluminium, koper (messing, brons), lood, roestvrijstaal en zink. Het bedrijf koopt verschillende soorten schroot, zorgt voor de verwerking en verkoopt deze daarna voor diverse fabricageprocessen.

Kees de Zwart en Remy Cornelisse begonnen in 2009 het recyclingbedrijf, nadat ze eerst twintig jaar hetzelfde werk hadden gedaan voor een werkgever. Kees de Zwart: “Wij borduren voort op datgene wat we elders in de praktijk leerden.” Normen en waarden zijn bij Windmill Metal Company verankerd in de bedrijfsvoering. “De keuzes die we maken zijn zowel zakelijk als principieel gemotiveerd en we vinden het prettig om als serieus en professioneel bekend te staan in de markt. Wij verwerken alles binnen en daardoor is het verwerkingsproces schoon. Mede daardoor kunnen we een hoge en constante kwaliteit leveren aan onze afnemers in Europa en het verre Oosten,” aldus Kees de Zwart.

Aanpassen bedrijfsprocessen

Vijf jaar geleden was China een grote afnemer. Kees de Zwart: “Met de afkoeling van de economie is de import van schroot daar ingeperkt. Daar moesten we onze bedrijfsprocessen op aanpassen. Tegelijkertijd richten we ons ook op de toekomst. Om klaar te kunnen zijn voor mogelijke nieuwe ontwikkelingen kochten we in 2015 een halve hectare grond bij. Daar zetten we voor de zomer een loods op zodat we in de komende jaren de capaciteit kunnen uitbreiden wanneer de markt aantrekt.”

Snelle levering mogelijk
kees-de-zwart-windmill-metal-company-bedrijventerrein-borchwerf II

Het bedrijf heeft zes werknemers in dienst en zij werken met de modernste technologieën en machines. Kees de Zwart: “De materialen die wij leveren zijn gebruiksklaar voor de eindgebruikers. Wij weten waar we snel schroot vandaan kunnen halen en de omloopsnelheid kan bij ons bijzonder hoog zijn. Onder meer zetten we twaalf meter lange zeecontainers rechtop en deze worden daarna van bovenaf beladen. Dat maakt het mogelijk om snel te leveren. Vandaar de benodigde hoogte van ons pand: 16 meter.”

Centrale ligging van Bedrijventerrein Borchwerf II

Windmill Metal Company is gevestigd op Bedrijventerrein Borchwerf II en ligt daarmee strategisch tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Kees de Zwart: “Ook de directe ligging aan de snelweg A17 die de beide havens met elkaar verbindt is bijzonder plezierig. Het verkeer stroomt hier goed door en de bereikbaarheid is uitstekend. Vandaar onze keuze om het bestaande pand hier uit te breiden.”

Milieu investeringen voor een duurzame toekomst

uitbreiding-windmill-metal-company-bedrijventerrein-Borchwerf IIWindmill Metal Company is volop bezig met duurzaamheid en het milieu en investeert onder meer in vloeistofdichte vloeren. Kees de Zwart: “We zien allerlei verschuivingen in de recyclingbranche en stemmen ook voortdurend af met onze leveranciers en klanten. We denken nu  vooruit te kunnen lopen op de eisen die in de komende jaren aan onze bedrijfsvoering gesteld zullen gaan worden. Daar hebben we plezier in en we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Spread the word. Share this post!