Van Strien voorziet op Borchwerf II wagenparken van een nieuwe huisstijl

img_4931-kopie“Mijn vader begon Van Strien Print & Sign 60 jaar geleden. De goede dingen van toen zijn eigenlijk niet meer veranderd: het gaat nog steeds om de praktische toepassing van creativiteit in de ontwerpen,” zegt Richard van Strien. “Dat is ook mijn eigen opleidingsachtergrond. Inmiddels heb ik geïnvesteerd in de modernste apparatuur en materialen om complete wagenparken efficiënt van een nieuwe huisstijl te kunnen voorzien, met geprinte folies voor vrachtwagens, bussen en personenwagens voor klanten in Zuid-West Nederland en Vlaanderen. Wij werken ook vanuit onze vestiging in België. In Nederland zitten we op Borchwerf II, op een zichtlocatie en direct aan de snelweg A17. Een wagenpark dat we onder handen nemen, kan op ons eigen terrein worden geparkeerd. In ons

bedrijfspand kunnen tot zes trailers tegelijk van een nieuwe huisstijl worden voorzien. Voor de chauffeurs hebben we binnen ons bedrijf alle faciliteiten om hier twee dagen comfortabel te kunnen verblijven, compleet met volledig uitgeruste kantine en wasgelegenheid met vier douche eenheden. Na twee dagen kan de chauffeur de weg weer op, met een truck en trailer combinatie die er fonkelnieuw uitziet. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig om binnen drie weken alle zestig trailers van Aartsenfruit in Breda van een nieuwe huisstijl te voorzien. Het is hier altijd een komen en gaan van trucks, trailers en chauffeurs.”

Investeringskeuzen geven ons een bijzonder profiel in de markt
Richard van Strien investeert in kwaliteit en efficiency: “Onze grootste printer kostte € 500.000 en deze kan tot vijf meter breed printen. Ook de folies waarop we printen zijn van de allerbeste kwaliteit. Onder alle denkbare weersomstandigheden blijft deze er vijf jaar fris en goed uitzien en dat sluit aan bij de leasetermijnen in de markt. Voor het behandelen van kleine auto’s hebben we een hefbrug in huis voor ons eigen comfort. Hiermee kunnen we efficiënter werken, zeker wanneer je honderd personenwagens achter elkaar van dezelfde huisstijl voorziet. Met de investeringen in onze parkeervoorzieningen, bedrijfsruimte en onze apparatuur zijn er niet zoveel producenten in Nederland die kunnen wat wij kunnen. We werken op dit moment met een team van zestien specialisten en daarnaast zijn er nog vijf extra medewerkers ingehuurd.”

img_4940-kopieHuisstijlvernieuwingen voor complete wagenparken
Eén van de grootste klussen van Van Strien Print & Sign was om alle 300 voertuigen van de Brandweer Midden- en Westbrabant van nieuwe hulpdienstopdrukken te voorzien. Richard van Strien: “Tot dat moment werd gewerkt met losse witte en blauwe strepen. Wij wilden dat direct professioneel doen: eerst maakten we voor alle wagenmerken en modellen per merk uit de vloot een apart totaalontwerp op maat dat we als één geheel kunnen uitprinten. Daarna hebben we per merk en model een proefdruk gemaakt om te zien of het paste en vervolgens hebben we per wagen een productiebestand op maat aangemaakt. Het aanbrengen was daarna twee dagen werk per auto en we hadden hier tegelijk zo’n 20 tot 30 auto’s staan. Als we dan klaar zijn, ziet zo’n vloot er weer fonkelnieuw uit. We werken ook in België. Twaalf jaar geleden liep ik daar in Essen tegen Schrauwen Transport aan. Die wilden een aansprekend ontwerp voor twee vrachtwagens. Die eerste twee auto’s hebben we diezelfde zaterdag en zondag nog van een nieuwe huisstijl voorzien. Inmiddels behoren ze tot onze bijzonder gewaardeerde klanten en hebben we voor hen alle 30 trucks van een opdruk voorzien. We werken ook onder meer voor Akkermans Carrosserie, die onder meer televisiewagens maken voor opnames op locatie. Tevens zijn we hofleverancier voor Automotions, Mercedes, Volvo Bluekens, Van Tilburg Bastianen DAF, een aantal vestigingen van Tilburg Bastianen, Volkswagen en DAF dealers en vele andere gewaardeerde klanten. Voor DAF hebben we laatst binnen vier dagen dertig auto’s van een nieuwe huisstijl voorzien, dat zijn ook mooie klussen.”

Bijzonder productenpakket door bijzondere machines
Van Strien Print & Sign beschikt ook over een grote printer die direct op plaat kan printen en een machine die geautomatiseerd platen snijdt. Richard: “Wij leveren ook gevelreclame, bannermateriaal voor events zoals Lowlands, Pinkpop en Parkpop in Nederland en het Belgische Tomorrowland. Wij leveren tenten met opdruk, onder meer voor BHV-Expo dat tenten en tribunes verhuurt voor popconcerten en wielerevents. Wij springen ook wel eens bij voor collega’s: bij de Trekker Trek in Assen had een collegabedrijf een klus aangenomen om 1.200 m2 spandoeken te leveren. Drie dagen voor het evenement bleek dat hij dat niet truck-trailer-vanstrienging redden. Zaterdag 15.00 uur ging bij mij de telefoon en die woensdag 12.00 uur hadden ze van mij op tijd 1.650 m2 spandoeken, want er bleek uiteindelijk ook nog iets meer nodig dan verwacht. We zijn lid van SI’BON, branchevereniging voor beletteringsbedrijven. We doen het samen in onze branche met elk onze eigen kracht en we zullen altijd de samenwerking zoeken om elkaar te helpen als dat nodig is.”

Wij willen onszelf steeds opnieuw waarmaken
Het vorige bedrijfspand was drie keer zo klein. Richard van Strien: “Zeven jaar geleden maakten we de overstap. Net toen we hier zaten op Borchwerf II en miljoenen hadden geïnvesteerd in het pand en de apparatuur sloeg de economie om. De recessie hakte er een paar jaar achter elkaar stevig in en iedereen had het moeilijk. Nu trekt de markt weer aan, de bezettingsgraad van de machines loopt op en we kunnen ook weer proberen om wat te sparen. Een gevoel van vrijheid vind ik belangrijk en daarom wil ik eigenlijk zo snel mogelijk af van de hypotheek op het pand. Als we daar vanaf zijn, willen we verder investeren. Het is voor mij genoeg om nuchter, gezond en met plezier te leven en te werken. Wij laten klanten zien hoe wij het anders en beter doen dan anderen. De keuze is aan hen om naar ons over te stappen of niet. Wij werken veel voor onze vaste en trouwe relaties en daar lopen we een paar stappen harder voor. Wij zijn dienstverleners en zo willen we de mensen graag tegemoet treden. We leggen zelf de lat hoog en we hebben er plezier in om onszelf steeds opnieuw waar te willen maken naar onszelf en naar onze klanten.”

Spread the word. Share this post!