eHealth Ventures Group en Medpets.nl breiden uit op Borchwerf II

Met een assortiment van meer dan 5.000 producten is Medpets.nl de grootste online dierenapotheek van Nederland. Directeur Elies van der Graaff: “Anderhalf jaar na het markeren van de 500.000ste order vierden we eerder deze maand de mijlpaal van 1.000.000 bestellingen. In 2012 verhuisden we naar ons gloednieuwe bedrijfsgebouw op Bedrijventerrein Borchwerf II, direct aan de snelweg A17. Nu breiden we hier verder uit met de realisatie van ons tweede pand, dat ook ontworpen is door VVR Architecten. Maandelijks verlaten ruim 30.000 pakketten het magazijn voor onze klanten in met name Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Op dit moment werken we met een team van 45 medewerkers, die zich bezig houden met marketing, klantenservice, webdevelopment en fulfilment.”

Sterke groei
Elies van der Graaff: “Voor de komende jaren voorzien we een sterke verdere groei van onze activiteiten. Naast de bestaande internationale webshops Medpets.nl, Medpets.be en Medpets.de zal Onlinepets B.V. vanaf juni met de webshop Vetsend.co.uk ook de Engelse markt betreden. Daarnaast ambieert Medpets om de komende jaren in meer Europese landen geneesmiddelen, supplementen, voer en benodigdheden voor huisdieren aan te gaan bieden. Medpets.nl won de Thuiswinkelaward Publieksprijs XS in de categorie Dieren. Medpets.be won de BeCommerce Award in de categorie Home, Garden & Animals. Medpets staat inmiddels in Nederland op een goede zestigste plek van het middensegment van de Twinkle top 100.

Aanbieder van diergeneesmiddelen
Medpets.nl is de grootste online dierenapotheek waar diergeneesmiddelen, voedingssupplementen, dieetvoer en verzorgingsproducten voor hond, kat, paard, vogels en knaag- en terrariumdieren eenvoudig en voordelig kunnen worden besteld. Elies van der Graaff: “Bij vragen over een product of medische klachten bij een huisdier kan onze dierenarts telefonisch of per e-mail worden geraadpleegd via dierenarts@medpets.nl. Verder schrijft deze tweewekelijks een column voor de e-mail nieuwsbrief waarin de abonnees achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden krijgen.”

Uitbreiding eHealth Ventures Group en Medpets

Nieuwbouw eHealth Ventures Group en Medpets ontworpen door VVR Architecten.

Medpets.nl is opgericht in 2007 en was het eerste Nederlandse bedrijf dat startte met het online aanbieden van een groot assortiment diergeneesmiddelen, voedingssupplementen, dieetvoer en verzorgingsproducten voor huisdieren.

Met andere e-commercebedrijven onder één dak
Het pand waar Onlinepets B.V. is gevestigd, biedt tevens onderdak aan de eHealth Ventures Group, een bedrijf dat investeert in innovatieve ehealth gerelateerde bedrijven en start-ups. Directeur Sander Lageweg: “Door overnames en het zelf oprichten van bedrijven brengen we e-commerce, internet marketing en technologie bij elkaar om tot innovatieve gezondheidsoplossingen te komen. Wij hebben zelf geen magazijn nodig, maar alleen kantoorruimte zodat de combinatie met Medpets waarin wij tevens participeren onder één dak ideaal is. eHealth Ventures is de laatste jaren veranderd in een agile organisatie. Agile is een mindset die een organisatie vanuit het principe van zelfsturing en multidisciplinaire teams in laat spelen op een snel veranderende omgeving en markt. Door deze manier van organiseren ben je als bedrijf erg wendbaar en flexibel, iets wat in het snel veranderende ecommerce & ehealth landschap een must is. Veel technologie bedrijven zoals Google en Spotify zijn ook op een dergelijke manier georganiseerd. Deze manier van werken waar werknemersgeluk erg belangrijk is trekt ook jonge, vlotte en ambitieuze mensen aan, en dat is precies wat nodig is om de groei te kunnen blijven ondersteunen.”

Centrale ligging en makkelijke bereikbaarheid
Sander Lageweg: “Sinds de verhuizing naar het huidige pand zijn we verdubbeld in personeel en hebben daarom ook behoefte aan extra ruimte. De centrale ligging en makkelijke bereikbaarheid van ons bedrijf direct aan de A17 vinden we belangrijk. Ons snelgroeiend team bestaat uit gedreven programmeurs en marketeers uit Rotterdam, West-Brabant en Zeeland en wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Wij hebben veel praktische kennis en ervaring en we brengen graag mensen samen in een dynamische internationale omgeving om met elkaar praktische marketing- en bedrijfsprocessen uit te denken en uit te werken. Wij werken hier met bijzonder veel plezier en we voorzien een sterke groei voor de komende jaren.”

 

Spread the word. Share this post!